آیا بتازگی سعی کردهاید تصاویری را از سایت گوگل ذخیره کنید؟ البته منظورمان تصاویر بهنمایش درآمده در بخش جستجوی تصاویر گوگل نیست.
بهعنوان مثال تصاویر برنامههای معرفی شده در فروشگاه محصولات گوگل را در نظر بگیرید و فرض کنید قصد دارید این تصاویر را روی هارددیسک رایانه ذخیره کنید تا بتوانید در بخشهای مختلفی از آنها استفاده کنید.
چنانچه بخواهید این تصاویر را ذخیره کنید، متوجه خواهید شد فرمت این تصاویر تقریبا برای شما جدید است: فرمت WebP. این فرمت بتازگی از سوی گوگل مورد استفاده قرار گرفته و به برنامهنویسان و طراحان سایت نیز توصیه شده است تا از این فرمت برای تصاویر خود در وب استفاده کنند، زیرا نسبت به دیگر فرمتها مزایای بیشتری دارد.
فارغ از صحبت درباره این فرمت یکی از مشکلاتی که کاربران با ذخیره تصاویر در این فرمت با آن مواجه میشوند، به نمایش درنیامدن تصاویر ذخیره شده در ابزار نمایش تصاویر ویندوز و دیگر برنامههای گرافیکی است. اگر مثل ما اصرار دارید این تصاویر را روی هارددیسک رایانه ذخیره کنید و براحتی نیز آنها را در برنامههای مختلف مورد استفاده قرار دهید، پیشنهاد میکنیم از روش زیر کمک بگیرید:
1 ـ مرورگر کروم را اجرا کنید.
2 ـ روی منوی اصلی کلیک کرده و گزینه Settings را انتخاب کنید.
3 ـ از سمت چپ روی Extensions کلیک کرده، سپس از پایین صفحه سمت راست روی Get More Extensions کلیک کنید.
4 ـ در کادر جستجوی افزونهها عبارت Save Image As PNG را وارد کرده و کلید اینتر را فشار دهید.
5 ـ از فهرست نتایج گزینه Save Image As PNG را پیدا کرده و با کلیک روی گزینه Free، آن را روی مرورگر نصب کنید.
6 ـ پس از نصب موفقیتآمیز افزونه بالا، هرگاه بخواهید تصویری را روی هارددیسک رایانه ذخیره کنید، میتوانید پس از کلیک راست روی تصویر موردنظر از گزینه Save Image As PNG کمک بگیرید.
7 ـ با ذخیره تصاویر در فرمت PNG براحتی میتوانید با بسیاری از برنامهها آنها را مشاهده و ویرایش کنید. همچنین میتوانید در سرویسهای اشتراک تصاویر آنلاین نیز این تصاویر را براحتی آپلود کنید و محدودیتهای فرمت WebP برای شما دردسرساز نخواهند شد.
آیا میخواهید تمام یک صفحه وب را دانلود کنید تا بعدا آن را در حالت آفلاین مشاهده کنید؟ آیا برای مدت زمانی به اینترنت دسترسی ندارید اما میخواهید از وب سایت های مورد علاقه خود عقب نمانید؟ اگر مانند ما از فایرفاکس استفاده میکنید، پس این افزونه برای شما و نیاز های شما طراحی شده است.
دانلود یک صفحه وب به تمامی میتواند کاربردهای زیادی داشته باشد. اعم از دسترسی به تصاویر و محتوی وب سایت به شکل مستقیم و از روی سیستم، تا مطالعه وب سایت در حالت آفلاین.
افزونه ScrapBook یک افزونه فوق العاده برای فایرفاکس است که به شما اجازه میدهد صفحات وب را دانلود و آنها را در حالتی کاملا ساده مدیریت کنید. ویژگی جالب توجه این افزونه این است که ساده، سبک و روان، دقیق بوده و از چندین زبان پشتیبانی میکند. با این افزونه وب سایت ها در حالت آفلاین کاملا شبیه به حالت آنلاین آنها عمل می کنند:
نصب افزونه ScrapBook
اگر از آخرین نسخه فایرفاکس – نسخه 33 – استفاده میکنید، قبل از نصب افزونه باید یکسری از تنظیمات را انجام دهید. به شکل پیش فرض آیکون این افزونه در هیچ جای مرورگر دیده نمیشود. در نتیجه تنها راه استفاده از آن از طریق کلیک راست است. بعد از نصب افزونه در مرورگر بر روی نوار ابزار خود کلیک راست کرده و گزینه Customize را انتخاب کنید:
در صفحه Customize آیکون این افزونه را مشاهده میکنید که میتوانید آن را کشیده و بر روی نوار ابزار رها کنید در پایان بر روی دکمه Exit Customize کلیک کنید:
همچنین قبل از استفاده از این افزونه ممکن است بخواهید برخی از تنظیمات آن را تغییر دهید. برای این کار بر روی منوی فایرفاکس کلیک کرده و گزینه Add-Ons را انتخاب کنید:
سپس بر روی گزینه Extensions از پنل سمت چپ کلیک کنید و با انتخاب گزینه ScrapBook بر روی دکمه Options کلیک نمایید:
در این صفحه میتواند کلیدهای میانبر افزونه، جای ذخیره وب سایت ها و صفحات وب و همچنین برخی تنظیمات دیگر را تغییر دهید:
استفاده از افزونه برای دانلود صفحات وب
حال بگذارید نحوه دقیق استفاده از این افزونه را مرور کنیم. ابتدا وب سایتی که قصد دانلود آن را دارید باز کنید. ساده ترین راه برای دانلود کل وب سایت یا صفحات آن، کلیک راست بر روی صفحه و انتخاب گزینه Save Page یا Save Page As… از منو است. این دو گزینه توسط ScrapBook اضافه شده است:
گزینه Save Page به شما اجازه میدهد که یک پوشه برای ذخیره را انتخاب کنید و سپس به شکل خودکار فقط همان صفحه را دانلود میکند. اگر به گزینه های بیشتری نیاز دارید از گزینه Save Page As… استفاده کنید. در این صورت پنجره جدیدی باز میشود که گزینه های بیشتری در اختیار شما میگذارد:
مهمترین قسمت ها در این پنجره، بخش Options و Download linked files و سپس In-depth save است. به شکل پیش فرض این افزونه تنها تصاویر و Style ها را دانلود میکند اما اگر صفحه شما برای اجرای دقیق به اسکریپت های جاوا نیاز دارد میتوانید گزینه JavaScript را نیز فعال کنید.
در بخش Download linked files نیز تنها تصاویر به شکل پیش فرض انتخاب شده است، اما امکان انتخاب همه گزینه های دیگر نیز برای شما وجود دارد. این گزینه ها در برخی از وب سایتها که حاوی فایلهای PDF یا Word هستند بسیار کاربردی است.
در نهایت در بخش In-depth Save میتوانید مکانیزم دانلود را تعیین کنید. به شکل پیش فرض این افزونه به دنبال هیچ لینکی در صفحه وب نمیرود و در واقع این گزنه بر روی 0 تنظیم شده است. اگر عدد 1 را انتخاب کنید، کل صفحه وب بعلاوه همه صفحات لینک شده در این صفحه را دانلود خواهید کرد. عدد 2 به همین ترتیب، کل صفحه فعلی، صفحات لینک شده در آن و همه صفحات لینک شده در آن صفحات را دانلود خواهد کرد:
در نهایت کافی است که بر روی دکمه Save کلیک کنید تا فرایند دانلود آغاز شود. اما خوب است در همین جا بر روی دکمه Pause کلیک کنید زیرا یک نکته مهم وجود دارد. همانگونه که در تصویر فوق میبینید، این افزونه هر چیزی را که بر روی صفحه وجود دارد از جمله تبلیغات را دانلود میکند. اما آیا شما واقعا به این تبلیغات نیاز دارید؟ پس بهتر است بر روی دکمه Pause کلیک کنید و گزینه Filter را انتخاب نمایید:
چرا باید از هاست با کیفیت بهرهگیری کنیم؟
قضیه خیلی مهمی که همیشه مطرح است و گوگل به آن بسیار اهمیت می دهد رضایت کاربران از سایت مورد عقیده است. سایتی که همیشه در دسترس کاربرانش باشد و بدون هیچ مشکلی همیشه برای کاربرانش قابل تماشا باشد در سئو بسیار اهمیت دارد.
می طاقت گفت کیفیت هاست بر روی سرعت سایت نیز کارایی گذار است. و همانطور که کاملا مشخص است، سرعت سایت هم فاکتور مهمی در سئو سایت است که مستقیما روی سئو تاثیر گذار است. پس کاملا روشن است که اگر از هاست با کیفیت و پر سرعت کاربرد کنید سایت تان همیشه بالاست و به سرعت برای کاربرانتان بارگذاری می شود.
البته سرعت سایت فقط مربوط به پر سرعت بودن هاست نمی شود. پیشتر در ارتباط با افزایش سرعت سایت در مقاله گذرگاه های افزایش سرعت سایت گسترده صحبت کرده ام.
خب پس الی اینجا متوجه شدید دو فاکتور مهمی که باعث افزایش خوشنودی کاربران سایت می شود همش بالا بودن سایت و بارگذاری سایت با سرعت بالا است. پس همش خرید هاست با کیفیت باید در اولیت کارتان باشد.
هاست با کیفیت چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟
تاثیر هاست با کیفیت روی سئو
همانطور که عرض کردم هاست با کیفیت کارایی مستقیمی روی سئو ندارد! اما اگر سایتی دارای هاست بی کیفیت باشد و اکثر اوقات “Down” باشد به انفرادی می تواند همه زحمات شما در سئو را به باد دهد. یعنی شما هر چقدر بک لینک ساخته باشید و هر چقدر محتوای عالی تولید کرده باشید اما سایتتان اکثر اوقات در دسترس نباشد (حتی برای یک ساعت) می تواند لطمه ابهت به پروسه سئو سایت شما وارد کند.
اگر شمار در دسترس نبودن سایت شما در ماه بالا باشد و گوگل این قضیه را بفهمد دیگر روی سایت شما حسابی باز نمی کند و رتبه سایت شما را به شدت کاهش می یابد. همانطور که عرض کردم برای گوگل نخست رضایت کاربران مهم است. و سایتی که اکثر اوقات مفتوح نشود مشخص است که قابل اطمینان نیست! و باید جایش را در نتایج جست و جو به سایت های با کیفیت تر بدهد.
گوگل چگونه این قضیه را می فهمد؟ خیلی ساده است، ربات های گوگل روازنه به سایت ها سر می زنند و با خزش در صفحات سایت ها مطالب و در کل محتوای آن ها را بررسی می کنند. حال فرض کنید زمانی که ربات های گوگل قصد دارند در سایتی عملیات خزش را اتمام دهند و آن سایت در همان لحظه بالا نباشد چه اتفاقی می افتد؟ بی گمان این قضیه را به گوگل گزارش می دهند.
جالب است بدانید اگر تعداد در دسترس نبودن صفحات بالا باشد روش افزایش بازدید از گوگل آن صفحات را به عنوان صفحه ای که وجود ندارد شناسایی خواهد کرد و این قضیه را در گوگل وبسمتر تولز شما اعلام خواهد کرد.
اگر به سرنوشت Crawl و Crawl Errors در گوگل وب مستر خود مراجعه کنید قسمتی به نام Not Found هستی دارد که صفحاتی که هستی ندارند را نشانه می هد. اگر تعداد صفحات پیدا نشده توسط ربات های گوگل در این سرنوشت بسیار بوده اند حتما دشوار را بررسی کنید.
چیزی که خیلی مهم است در داشبورد گوگل وب مستر خویش همش سرنوشت های Server connectivity و DNS را ببینید که حتما باید دارای تیک سبز رنگ باشند. اگر غیر از این است شدنی است هاست شما آپ تایمش زیر است. بهتر است از آپ تایم بودن سرور سایت خویش اطمینان حاصل کنید.
بهترین گزینه هایی که در این قسمت میتوانید انتخاب کنید Restrict to Domain و Restrict to Directory است. همچنین اگر دقیقا میدانید که کدام صفحه را میخواهید میتوانید نام و آدرس آن را در قسمت Filter By String وارد کنید. این گزینه کمک زیادی به صرفه جویی در پهنای باند شما میکند.
در نهایت مجددا با کلیک بر روی دکمه Start فرایند دانلود را آغاز کنید که بسته به سرعت اینترنت و حجم وب سایت، زمان آن متغیر خواهد بود.
لینک دانلود افزونه : بازشدن هریک از صفحات وب در تبهای جدید از امکاناتی است که امروزه بیشتر مرورگرها از آن پشتیبانی میکنند. همچنین در مرورگرهای نسخه موبایلی این امکان وجود دارد که پیشنمایشی از محتوای بهنمایش درآمده در هر تب را نیز مشاهده کنید و به این ترتیب براحتی تب موردنظرتان را از میان تبهای باز انتخاب کنید.
انتخاب تب موردنظر با مشاهده پیشنمایشی از تبهای فعال بسیار سودمند است اما متاسفانه این قابلیت بهطور پیشفرض در رایانهها فعال نیست. دوست دارید در مرورگرهای مختلفی همچون کروم، فایرفاکس، سافاری و اپرا از قابلیت پیشنمایش تبها بهرهمند شوید؟
اینترنتاکسپلورر (ویندوز):
این قابلیت در مرورگر اینترنتاکسپلورر ویندوز 7 و بالاتر بهطور پیشفرض فعال است و شما میتوانید با حرکت نشانگر ماوس روی آیکون مرورگر در نوار وظیفه ویندوز، پیشنمایشی از تبهای فعال را مشاهده کنید.
فایرفاکس (مک او.اس.ایکس):
1ـ مرورگر فایرفاکس را اجرا کرده و در نوار آدرس عبارت about:config را وارد کنید، سپس کلید اینتر را فشار دهید.
2ـ در کادر جستجوی صفحه بهنمایش درآمده عبارت ctr را وارد کرده و از نتایج یافت شده گزینه rowser.ctrlTab.previews را انتخاب کرده، روی آن دوبار کلیک کنید.
3ـ با دوبار کلیک روی گزینه بالا، مقدار Value مربوط به آن باید به true تغییر کند.
4ـ پس از طی مراحل ذکر شده، هرگاه تبهای مختلفی در مرورگر باز بود میتوانید کلیدهای Ctrl+Tab را فشار دهید تا پیشنمایشی از تبها بهنمایش درآید. در ادامه با رها کردن کلید Tab (کلید CTRL را همچنان پایین نگهدارید) و استفاده از کلیدهای جهتنما (حرکت به سمت چپ و راست) میتوانید میان تبهای فعال حرکت کنید.
فایرفاکس (ویندوز):
1ـ مرورگر را اجرا کرده و در نوار آدرس عبارت about:config را تایپ کنید.
2ـ گزینه browser.taskbar.previews.enable را در صفحه بهنمایش درآمده جستجو کنید و پس از یافتن آن، با دوبار کلیک روی این گزینه، مقدار آن را به true تغییر دهید.
3ـ اکنون هرگاه بخواهید پیشنمایش تبهای فعال را ببینید باید ماوس خود را برای چند لحظه روی آیکون مرورگر فایرفاکس در نوار وظیفه ویندوز نگهدارید.
کروم (مک و ویندوز):
1ـ متاسفانه در مرورگر کروم گزینه پنهانی برای فعال کردن این قابلیت وجود ندارد اما میتوانید از افزونههای این مرورگر کمک بگیرید.
2ـ مرورگر کروم را اجرا کرده و پس از مراجعه به لینک زیر، افزونه TooManyTabs را روی مرورگر نصب کنید. (لینک به حروف کوچک و بزرگ حساس است)
http://goo.gl/rg9HSw
3ـ پس از نصب افزونه، یک آیکون در سمت راست نوار آدرس مرورگر اضافه میشود و با کلیک روی آن به پیشنمایش تبهای فعال در مرورگر دسترسی خواهید داشت.
سافاری (مک):
1ـ اگر از مرورگر سافاری در سیستمعامل مک استفاده میکنید کار دشواری در پیش ندارید؛ چرا که این مرورگر بهطور پیشفرض از این قابلیت پشتیبانی میکند. برای دسترسی به پیشنمایش تبهای فعال باید روی آیکون کوچکی که در سمت راست نوار تبها قرار دارد کلیک کنید.
2ـ پس از بهنمایش درآمدن تبهای فعال نیز میتوانید با استفاده از کلیدهای جهتنما (سمت چپ و راست) به حرکت میان آنها بپردازید.
اپرا (ویندوز، مک و لینوکس):
1ـ در نسخههای قدیمی اپرا (سری 12) میتوانید براحتی روی یکی از تبها کلیک راست ماوس را فشار دهید و پس از مراجعه به منوی Customize گزینه Enable Thumbnails in Tabs را فعال کنید تا پیشنمایش هر تب در نوار تبها بهنمایش درآید.
2ـ متاسفانه این قابلیت در نسخه جدید (سری 24) حذف شده و استفاده از آن در این نسخهها امکانپذیر نیست. چنانچه به استفاده از این قابلیت در اپرا علاقهمندید باید از اپرا 24 مخصوص توسعهدهندگان کمک بگیرید. برای دانلود این نسخه به لینک http://www.opera.com/developer مراجعه کنید.
در نسخه توسعهدهندگان (ویندوز، لینوکس و مک) چنانچه ماوس خود را روی هریک از تبهای فعال نگهدارید، پیشنمایشی از تبها برای شما بهنمایش درخواهد آمد (توجه داشته باشید قابلیت Show tab previews when switching between tabs در تنظیمات مرورگر غیرفعال نشده باشد.)
مرورگر گوگل کروم حدود ۵ سال (یا شاید هم بیشتر) است که به مرورگر مورد علاقهام تبدیل شده؛ مرورگری قدرتمند، امن و سریع ! گذشته از همه ویژگیهای خوب آن، بخصوص Sync شدن اطلاعات در حساب کاربری گوگل، شاید یکی از ویژگیهای بسیار جالب آن، جستجوی صدا در موتور جستجوگر گوگل است.
شما با استفاده از یک میکروفون، میتوانید که با گفتن عبارت مورد نظر خود، در گوگل جستجو کنید. اما این کار بصورتی انجام میگیرد که شما بر روی آیکون میکروفون کلیک کرده و سپس شروع به صحبت کردن کنید. اما گوگل قابلیتی دارد که تنها با گفتن عبارت «OK Google» میتوانید جستجوی صوتی را فعال کرده و شروع به صحبت کردن کنید. برای فعال سازی، قدمهای زیر را طی کنید:
قدم اول:
در صفحه مرورگر کروم، از طریق منوی بالا، وارد صفحه Settings شوید. میتوانید عبارت chrome://settings را نیز در آدرسبار وارد نمایید.
قدم دوم:
به پایین صفحه بروید و روی Show advanced settings… کلیک کنید.
قدم سوم:
در بخش Privacy، گزینه Enable “Ok Google” to start a voice search را فعال کنید.
قدم چهارم:
حال صفحه Settings را ببندید؛ یک تب جدید باز کرده، میکروفون را بدست بگیرید و بگویید: OK Google!
آیا میدانستید فیسبوک این امکان را دارد که به جای پیامهای متنی اقدام به فرستادن پیامهای صوتی کنید؟ اگر تاکنون نمیدانستید، کافی است به خواندن ادامه دهید تا ما به شما روش فرستادن پیامهای صوتی را با استفاده از مرورگر گوگل کروم آموزش دهیم.
امروز فیسبوک توانسته است به عنوان یک شبکه اجتماعی پر قدرت و پر مخاطب، جای پای خود را محکم کند؛ هرچند شبکههای اجتماعی تازه راهاندازی شده همچون Ello میآیند جای فیسبوک را بگیرند، این شبکه اجتماعی همچنان پا برجاست. همین امر منجر به آن شده که امکانات وسیعی برای این شبکه اجتماعی طراحی شود؛ فرستادن پیام صوتی یکی از این امکانات است.
برای آغاز مرورگر گوگل کروم را باز کنید و افزونه Talk and Comment را از Web Store دانلود کرده و بر مرورگر نصب کنید.
لینک دانلود افزونه Talk and Comment :
https://chrome.google.com/webstore/detail/talk-and-comment/djnhkfljnimcpelfndpcjcgngmefaobl
فایل افزونه را کشیده و در این صفحه رها کنید، پیغامی ظاهر میشود که از شما مجوز دسترسی فیسبوک را درخواست میکند. هر دو گزینه را علامت زده و روی Add کلیک کنید.
پس از آنکه افزونه نصب شد، در یک تب جدید پیامی در بالای صفحه مرورگر نمایش داده میشود که مجوز دسترسی به میکروفن را طلب میکند. روی دکمه Allow کلیک کنید.
پس از آن باید به فیسبوک رفته و در حساب کاربری خود وارد شوید. در این زمان فیسبوک نیز برای دسترسی این افزونه از شما سؤال میپرسد. کافی است بر دکمه Ok کلیک کنید.
حال همه چیز آماده است و شما میتوانید به هر یک از دوستانتان در فیسبوک پیام صوتی بفرستید. کافی است، پنجره پیام را باز کنید. متوجه میشوید، آیکونی شبیه به میکروفن به پنجره پیام افزوده شده است. بر روی این آیکون کلیک کرده و شروع به ضبط پیام کنید.
پس از ضبط پیام، روی دکمه Stop کلیک کنید و کمی منتظر بمانید تا پیام صوتی شما کامل آپلود شود.
پس از آنکه پیام آپلود شد، در پنجره پیام متنی شبیه به این را میبینید:
این متن را همین گونه که هست باقی بگذارید و آن را پاک یا دستکاری نکنید. تنها کافی است، روی کلید Enter کلیک کنید. این پیام پس از ارسال به پیام صوتی تبدیل میشود و میتوانید با کلیک روی دکمه Play آن را گوش کنید.
نکته جالب اینجاست که دوستان شما برای گوش دادن به این پیام، نیازی به نصب افزونه مورد نظر ندارند. همچنین با این افزونه، خواهید توانست، پستها و دیدگاههای خود را نیز صوتی برای دوستانتان در فیسبوک بفرستید.